Odnoklassniki, a l’ombra de la xarxa líder

L’accès a Internet a Rússia ha augmentat amb els anys i, com a conseqüència, l’ús de les xarxes socials. Odnoklassniki és una de les xarxes més populars a Rússia i als països de l’est d’Europa. Té una presència molt forta a països com Moldàvia, Armenia i Georgia. La majoria dels usuaris utilitzen aquesta xarxa social durant 25 minuts al dia de mitjana i el públic més actiu a Odnoklassniki té entre 25 i 35 anys, tot i que la traducció del nom de la xarxa social és “companys de classe”. Hi ha un nombre major de comptes registrades que actives ja que quan un introdueix el seu nom, el compte necessita ser validat amb el número de telèfon de l’usuari per poder utilitzar tots els serveis que ofereix la xarxa social. És per aquest motiu, que hi ha molts comptes buits i que, tot i que el nombre de persones registrades és molt elevat – no estaria tan allunyat de VKontakte- les persones que guadeixen d’aquesta eina passen poc temps utilitzant-la de manera exclusiva.

Odnoklassniki comporta una despesa per l’usuari que vol fer servir la xarxa amb total llibertat. La xarxa social russa permet pujar fins a 10 fotografies de manera gratuïta i, per cada 20 fotografies addicionals que es pugin a un perfil, s’han de pagar $4. Entre la publicitat i els ingressos obtinguts de la recaptació de les persones registrades, Odnoklassniki és, actualment, una de les xarxes socials més consolidades i amb una millor previsió de futur.

Imagen

Imatge extreta de la Wikipedia

Qui guanya?

Odnoklassniki, que ha estat sempre lluitant amb VKontakte pel lideratge, ha perdut posicions amb el temps. L’interfaç d’aquesta xarxa és exlusivament en rus i comporta un problema quan un vol crear-se un perfil i no domina aquesta llengua. Podríem dir que, respecte VKontakte, s’ha quedat enrere ja que la líder russa està disponible també en anglès. Hi ha una petita devallada dels usuaris d’Odnoklassniki entre 2011 i 2012, ja que tant Facebook com Twitter han augmentat considerablement el seu nombre d’usuaris i VKontakte tampoc s’ha quedat enrere.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s