Les dues cares de VKontakte

Que Rússia és un país on l’accés a la informació és complex no és cap secret. Però un gegant com Vkontakte tampoc s’escapa d’aquest control.

Des que president rus, Vladímir Putin, les temors del Kremlin no han parat de créixer. El motiu té una explicació força lògica i és que després de la reelecció del líder rus hi va haver una onada de protestes, moltes de les quals van néixer organitzades des de la xarxa social més popular a Rússia. Internet, és la casa ara de moltes veus dissidents i Vkontakte encara segueix immune d’alguna manera a aquest control exhaustiu de les autoritats russes. No han tingut la mateixa sort, la majoria dels mitjans impresos ni les televisions en mans del Kremlin o empreses pròximes, com per exemple Gazprom.

Durant les protestes, la xarxa social va rebre peticions del Servei de Seguretat Federal (FSB) perquè algunes pàgines de VK fossin bloquejades. VK però, s’hi va negar rotundament.

Però a qui pertany VK?

Doncs, veient les xifres no es pot saber del cert, si aquest control tardarà gaire temps en aterrar sobre la xarxa social.

Pavel Durov, el creador de VK, tot i ser el director executiu posseeix només el 12%. L’altre gegant rus, Mail.ru controlat per un dels homes més rics del país, Alisher Usmanov, també amic del Kremlin en té el 40%. L’any passat, Mail.ru va lliurar els drets de vot de la seva participació a Durov, tot i això, Usmanov es manté fidel al Kremlin. Ell és també el propietari d’un dels diaris més respectats del país, el Kommersant, on recentment els periodistes que hi treballen s’han queixat de la censura.

Malgrat l’afany de control del Kremlin, ara per ara i després d’alguns registres de la seu de la xarxa social, VK segueix sense aplicar censura als seus perfils i pàgines. I tu, què en penses?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s