Made in Russia: How to avoid Facebook

Fa uns anys, Facebook tenia rivals a tots els països del món, però els va anar conquerint a poc a poc en tots els mercats. Però els anomenats “mercats vermells” com Rússia i la Xina, no es van resistir a les temptacions de Facebook.

La xarxa social per excel·lència a Rússia, Vkontakte és molt popular als països de parla russa, sobretot a Ucraïna, Moldàvia, Bielorrússia però també –i sorprenentment- a Israel i Estats Units, per la immigració.

Quines són les raons per les quals seria difícil l’americanització?

Primerament, per causes polítiques i ideològiques sembla força obvi. Malgrat tot, existeixen també altres raons que fan que Facebook, no ho sigui tot per al gegant rus. Vkontakte, s’ha sabut adaptar molt bé al seu target, com hem vist, majoritàriament rus oferint allò que consulten i volen i també pel·lícules i sèries online. Potser és per aquesta proximitat que ofereix la xarxa social russa que Facebook s’ha vist totalment desbancat en aquest país.

Facebook hauria de treballar de valent per guanyar-se als països post-soviètics i adaptar-se a les diferències socioculturals que això implicaria. A més a més, de moment, als russos els sembla força més atractiu el disseny creatiu, underground i “posh” que té Vkontakte, més tirant al d’Apple, que no pas el de Facebook, força més dispers desordenat. I sense necessitat de negar-ho, els russos igual que els americans, senten molt d’orgull del seu país i la seva nació, per aquest motiu són fidels i ferms seguidors d’allò que es desenvolupa dins les seves pròpies fronteres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s